Siirry sisältöön
FINPEDMED
FI
  • Stenbäckinkatu 11, Helsinki
  • c4c.finpedmed@hus.fi
  • 050 514 2646
Tutkimuspalvelut

Tutkimuspalvelut

Palvelupyynnöt voivat sisältää joko alustavia maakohtaisia toteutettavuus-selvityksiä (alustavia feasibility -kyselyitä) tai jo valmiin tutkimussuunnitelman toteutettavuutta (tarkempia feasibility -kyselyitä), johon etsitään tutkijoita ja tutkimusyksiköitä erikoisalakohtaisesti.

FINPEDMED toimiston kautta voidaan myös selvittää laboratoriopalveluiden saatavuutta, näytteiden käsittelyyn ja säilytykseen liittyviä yksityiskohtia sekä tutkimuslääkkeisiin liittyvää logistiikkaa ja palveluita. Lisäksi tarjoamme asiantuntemusta myös kliinisen farmakologian kysymyksiin sekä lääketurvaan kuuluvaan pitkäaikais-seurantaan.

FINPEDMEDin kautta on mahdollista saada myös yksittäisiä laajemman tieteellisen ryhmän (ad hoc Scientific Board) tekemiä konsultaatio-arvioita esimerkiksi tietyn tutkimussuunnitelman tai yksittäisen lääkevalmisteen soveltuvuudesta tutkimuskäyttöön Suomessa. Konsultaatioihin FINPEDMED toimisto laatii kaikille asiantuntijoilleen valmiit konsultaatiosopimukset ja neuvottelee niiden ehdot toimeksiantajan kanssa, sekä ohjaa sopimuksiin liittyvnä rahaliikenteen hallinnoinnin HUSissa toimivan HYKS-instituutti Oy:n kautta.

HUSin toiminta-alueella FINPEDMED tarjoaa Uuden Lastensairaalan yhteydessä toimivan erillisen kliinisen tutkimuksen tilan (Clinical Trial Unit; CTU – sijainti: HYKS Puistosairaala) ja siihen kuuluvan koordinoivan henkilökunnan sekä akateemisiin että sponsoroituihin tutkimuksiin.

Tutkimussopimukset

FINPEDMED ei solmi tutkimussopimuksia eikä hallinnoi tutkimusrahoitusta. HUS alueella ulkopuolisen tutkimusrahoituksen (kuten lääkeyritykset) tutkimussopimukset tehdään toimeksiantajan sekä rahoitusta hallinnoivan HYKS-instituutti Oy:n välille. Vastaavasti muissa tutkimusyksiköissä sopimukset ja rahoitus hallinnoidaan kunkin sairaalan tai lääkäriaseman osalta jokaisessa organisaatiossa erikseen.