Siirry sisältöön
FINPEDMED
FI
  • Stenbäckinkatu 11, Helsinki
  • c4c.finpedmed@hus.fi
  • 050 514 2646
Eurooppalaisessa Conect4children -c4c- hankkeessa rakennetaan laajaa tutkimusverkostoa (2018-2024/2025)

Conect4children -c4c- on jättimäinen 6-vuotinen julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen hanke jossa rakennetaan Eurooppaan pysyvä infrastruktuuri, ja jolla vahvistetaan Euroopan kansainvälistä kilpailukykyä ja tuetaan innovatiivista lääkkeiden kehitys – ja tutkimustyötä lasten terveyden edistämiseksi. Mittavassa hankkeessa on mukana 35 eurooppalaista sairaalaa ja tutkimusorganisaatioita, 10 kansainvälistä lääketeollisuuden yritystä 20 Euroopan maasta sekä 500 muuta yhteistyökumppania. Hankkeen kokonaisbudjetti on 140 miljoonaa euroa, josta yksi EUn rahoitusinstrumenteista, IMI-2, kattaa 67 miljoonaa ja teollisten kumppanien luontaissuoritukset 73 miljoonaa.

c4c-hankkeen myötä eurooppalaiset ja suomelaiset lapset pääsevät mukaan tutkimuksiin, jossa kehitetään lapsille ja nuorille parhaiten sopivia ja vaikuttavia lääkehoitoja. Suomessa tullaan aloittamaan 2 c4c-hankkeen rahoittamaa akateemista (tutkijoiden suunnittelemaa) lastenlääketutkimusta vuonna 2020; toinen on Pikkukeskosen avoimen valtimotiehyen ehkäisy parasetamolilla (TREOCAPA) ja toinen on Sepelvaltimoaneyrysmien ehkäisy steroidihoidolla Kawasakin taudissa (KD-CAAP). Näiden lisäksi Suomessa voidaan myöhemmin toteuttaa myös 1-4 lääketeollisuuden suunnittelemaa ja kustantamaa tutkimusta. Näiden potilaskohderyhmät voivat olla eri terapia-alueilta.

Suomessa HUS ja Uusi Lastensairaala ovat yksi c4c:n pääsopimuskumppaneista, ja muut yliopistosairaalat tulevat mukaan tutkimuksiin HUSin yhteistyökumppaneina. Suomen vahvuutena ja c4c-kumppanuutta edistävänä tekijänä on ollut pitkäjänteinen FINPEDMEDin toiminta.

c4c-hankkeen verkkosivut: https://conect4children.org/