Siirry sisältöön
FINPEDMED
FI
  • Stenbäckinkatu 11, Helsinki
  • c4c.finpedmed@hus.fi
  • 050 514 2646

Kuvakortit

FINPEDMED Kuvakortit on tarkoitettu käytettäväksi potilastyössä ja tutkimustiedotteen havaintomateriaalina lapsille ja heidän perheilleen helpottamaan annetun tiedon sekä tutkimustiedotteen kirjallisen sisällön ymmärtämistä.

Kuvakortit ovat ensisijaisesti tarkoitettu tutkijalääkäreiden ja muiden kliinistä tutkimus- tai hoitotyötä lasten parissa tekevien asiantuntijoiden käyttöön. Kuvien avullla myös huoltajat voivat ymmärtämään tutkimuksen sisältöä, esimerkiksi kielitaidon tai kokemuksen puutteen vuoksi.

Asiantuntijatyöryhmä suunnitteli kuvakortit vuonna 2009. Kuvakortit ovat elektronisessa ja suojatussa pdf-muodossa olevia monivärisiä A6-kokoisia piirroskuvia.  Alkuperäisiä kuvia on 31 kappaletta, joissa on kuvattu erilaisia toimenpiteitä, sairaalaympäristöä, hoitotapahtumia sekä eri lääkemuodot, antotavat ja antoreitit. Vuoden 2022 aikana saatiin käyttöön viisi uutta toimepidekuvaa; verenpaineen mittaus, luuydinpunktio, lumbaalipunktio, MRI-CT kuvaus sekä keskuslaskimokatetri. Kuvakortteja on tällä hetkellä yhteensä 36 kappaletta.

Kuvakortit ovat tekijänoikeussuojattuja © HUS – Lasten ja nuorten sairaudet / FINPEDMED.

Kuvakorttien mallikuvat (31 kuvaa )

Uudet kuvakortit (5 kuvaa)

Kuvakortteja on mahdollista lisensoida yksittäin tutkimuskäyttöön erillisellä lisensointisopimuksella.

Lisensointimahdollisuuksista voi kysellä FINPEDMED toimistolta yhteydenottolomakkeella. Kuvien lisensointihinnoittelu pohjautuu käytettävien kuvien määrään. Akateemisille tutkimusryhmille lisensoinnin kokonaishinnat ovat noin 25% vastaavista yrityshinnoista.