Siirry sisältöön
FINPEDMED
FI
  • Stenbäckinkatu 11, Helsinki
  • c4c.finpedmed@hus.fi
  • 050 514 2646

Kuvakortit

FINPEDMED Kuvakortit on tarkoitettu käytettäväksi tutkimustiedotteen apuvälineenä ja havaintomateriaalina silloin kun lapsilla on vaikeuksia ymmärtää tutkimustiedotteen kirjallista sisältöä kehitystason tai sairauden vuoksi.

Kuvakortit ovat ensisijaisesti tarkoitettu tutkijalääkäreiden ja muiden kliinistä tutkimus- tai hoitotyötä lasten parissa tekevien asiantuntijoiden käyttöön. Kuvien avullla myös huoltajat voivat ymmärtämään tutkimuksen sisältöä, esimerkiksi kielitaidon tai kokemuksen puutteen vuoksi.

Asiantuntijatyöryhmä suunnitteli kuvakortit vuonna 2009. Kuvakortit ovat elektronisessa ja suojatussa pdf-muodossa olevia monivärisiä A6-kokoisia piirroskuvia.  Kaikkiaan kuvia on 31 kappaletta, joihin on kuvattu erilaisia toimenpiteitä, sairaalaympäristöä, hoitotapahtumia sekä eri lääkemuodot, antotavat ja antoreitit. Vuoden 2022 aikana saadaan käyttöön viisi uutta toimepidekuvaa.

Kuvien sisältämät aiheet on saatavana myös erillisinä taustakortteina suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kuvakortit ovat tekijänoikeussuojattuja © HUS – HYKS Lasten ja nuorten sairaudet / FINPEDMED.

Kuvakorttien mallikuvat (31 kuvaa )

Kuvakortteja on mahdollista lisensoida yksittäin tutkimuskäyttöön erillisellä lisensointisopimuksella. Lisensointimahdollisuuksista voi kysellä FINPEDMED toimistolta yhteydenottolomakkeella. Kuvien lisensointihinnoittelu pohjautuu käytettävien kuvien määrään. Akateemisille tutkimusryhmille lisensoinnin kokonaishinnat ovat noin 25% vastaavista yrityshinnoista.