Siirry sisältöön
FINPEDMED
FI
  • Stenbäckinkatu 11, Helsinki
  • c4c.finpedmed@hus.fi
  • 050 514 2646

Jättihanke c4c Lastenlääkkeiden tutkimukseen

Eurooppalainen 6-vuotinen conect4children-jättihanke (c4c) lasten kliinisen lääketutkimusinfrastruktuurin rakentamiseksi käynnistyi 1.5.2018.

Conect4children -c4c- on jättimäinen 6-vuotinen julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen hanke jossa rakennetaan Eurooppaan pysyvä sairaaloiden välinen tutkimusverkosto, jolla tuetaan innovatiivista lääkkeiden kehitys – ja tutkimustyötä lasten terveyden edistämiseksi. Mittavassa hankkeessa on mukana 35 eurooppalaista sairaalaa ja tutkimusorganisaatioita, 10 kansainvälistä lääketeollisuuden yritystä 20 Euroopan maasta sekä 500 muuta yhteistyökumppania. Hankkeen kokonaisbudjetti on 140 miljoonaa euroa.

c4c-hankkeen myötä eurooppalaiset ja suomalaiset lapset pääsevät mukaan tutkimuksiin, jossa kehitetään lapsille ja nuorille parhaiten sopivia ja vaikuttavia lääkehoitoja. Suomessa HUS ja Uusi Lastensairaala sekä muut yliopistosairaalat ovat mukaan hankkeessa. Suomen vahvuutena ja c4c-kumppanuutta edistävänä tekijänä on ollut pitkäjänteinen FINPEDMEDin toiminta

Hankkessta lisää suomeksi FINPEDMEDin sivuilla ja c4c-verkkosivusto.